SSF Gävleborg 

SSF GÄVLEBORG bjuder in till föreläsning.


Söndagen den 15 Maj kl 18:00 anordnar SSF Gävleborg tillsammans med fjällvetrinärerna en repris av fjolårets populära föreläsning.

 

Föreläsning kommer att ske Webb baserat via Zoom.

För att delta på denna föreläsning ska du mejla intresseanmälan till simon.gg.nordin@hotmail.com

Vänligen bifoga namn och telefonnummer i anmälan.


Tema för dagen kommer vara i hundens tecken och vi kommer prata hundträning, foder, skador, förstahjälpen osv… En säkerligen givande dag för så väl erfarna jägare som nya!

Föreläsare för dagen kommer att vara Anna Pamuk som brinner för hundars

 hälsa och sjukvård, med ett stort intresse och kunskap om framförallt jakthundar.

Så boka in den 15 Maj i kalendern och ladda upp för en 2h lång föreläsning vid datorn hemma i soffan.

Mera information kommer att komma på vår hemsida med utförligare beskrivning av dagen.

https://ssfgavleborg.webnode.se/

Vid frågor kontakta Simon Nordin
simon.gg.nordin@hotmail.com
070-249 36 57

-----------------------------------

ÅRSMÖTE SSF GÄVLEBORG 2022

 

Den 6 feb var det så åter dags för årsmöte, detta år äntligen IRL (In Real Life) i Hå Ordenshus lokaler i Bollnäs. Vi tog ett beslut på att för att underlätta och kanske få med oss några nya medlemmar på årsmötet att sända det via teams. Vilket fungerade jättebra och vi tror det va uppskattat från dom som va antingen sjuka eller inte hade möjlighet att resa just denna dag. 

Detta är något vi fortsättningsvis kommer ta med oss till kommande möten också.

Mötet öppnades och vi kunde konstatera att antalet medlemmar ökat gentemot fjolåret med 10st medlemmar och vi når upp till 139st medlemmar inför år 2022. Mötet rullade på i sin ordning och ekonomin samt styrelsearbetet för året godkändes och fick läggas till handlingarna.

Utställningen för 2021 fick som sagt ställas in men vi kommer i slutet av februari nu att hålla i vår Bollnäs utställning, och vi hoppas på en fin dag med många hundar.

Jaktprovsverksamheten hade totalt 14 startande hundar under året varav 7 utlysta och 7st rörliga starter. Det delades ut 3st första, 1st andrapris samt 4st tredjepris under kvällen och bästa hund för året vart Häggingåsens Ztyx och ägaren Ivan Karlsson Lövriset med 84poäng och Gävleborgs representant till skallkungen 2021 samt att Häggingåsens Ztyx kunde titulera sig SJCH. Vi hoppas att Covid har haft sin gång och att under 2022/2023 så kommer jaktprovs ansökningarna att hagla in.  

Årets Trädskällare i Gävleborg är ett vandringspris vi har inom klubben som för andra året i rad gick till Norrbottenspetsen Ystibackans Thelma och ägaren Thomas Björke Hudiksvall med tre starter varav han fått ihop 213poäng.

 

Vi diskuterade domartillgången och kommer under året att utbilda några domare för att fylla på ett tomrum vi fått då två av våra erfarna domare har efter ca 30 år i klubben beslutat sig för att pensionerat sig. Dessa två tackades av vid årsmötet med ett stort tack för den tid dom har engagerat sig i klubben med en liten gåva i forma av fina kaffemuggar med motiv av trädskällare och tjäder från My kind of art.

Stig Johansson från Hennan har under sina år i klubben gjort en jätteinsats som domare, han har som vi kan se i vår databas som är digital från -97 dömt 62st jaktprov mellan -97 till -21 och en hel del prov innan dess. Vi vill från klubben tacka Stig för all den tid han lagt på denna verksamhet.

 

 

Jan-Erik Callberg (Cabbe) från Edsbyn har under sina år i klubben lika så gjort ett stort jobb i vår lilla klubb där han har mellan åren -97 till -21 dömt 56st jaktprov samt en hel del prov innan dess. Han har även varit en viktig pusselbit i vår utställningsverksamhet. Vi vill från klubben tacka Cabbe för all den tid han engagerat sig i våra jaktprov och vi kommer nöta på mer med dig runt utställningarna fram genom.

 

Mötet avslutades med fika och fortsatta diskussioner.

Vi vill tacka samtliga närvarande samt de som tittade via Teams för visat intresse.

// Styrelsen

Dagordning 2022.02.06

 

-------------------------------------------

SSF Gävleborgs represtant till Skallkungen 2021 i Vindeln den 2-3 Oktober är Häggingåsens Ztyx som kvalat in på 84poäng.

Ägare: Ivan Karlsson, Lövriset.

Vi änskar er lycka till Ivan och Ztyx!

Tävlingen kommer gå att följa via Facebook sidan nedan
https://www.facebook.com/groups/1739021783020233