SSF Gävleborg Utställning Bollnäs 2019

 

SSF Gävleborgs årliga hundutställning 2019 Den 23 februari var det åter igen dags för vår årliga hundutställning i Bollnäs. Även i år arrangerades utställningen på BORAB, Bollnäs och Ovanåkers Renhållning AB. 

Vädret visade sig på sin bästa sida och på plats med sin monter hade vi slagugglan.se som hade med sig massa fina artiklar för både hunden och jägaren! 

Dagens tjänstgörande domare var Erna Britt Nordin och med sig hade hon en domarasprirant vid namn Sony Ström. Eftersom detta var hans sista Domarasprirant tjänstgöring och han blev godkänd så fick vi nu ytterligare en domare som kan döma våra fantastiska raser! 

Ett stort Grattis till dig Sony! Som sekreterare tjänstgjorde Eve Norell och Berit Bodin

 

Av 25 anmälda hundar kom 24 för bedömning. Fördelningen mellan raserna var 13 Norrbottenspetsar och 12 Finsk spetsar. Vi är så glada och tacksamma över att så många av er kommer tillbaka varje år och även för alla nya utställare med familjer om kommer till vår utställning. 

 

Först ut på dagen var Norrbottenspetsarna de som gjorde upp om BIR (Bäst I rasen) var Ystibackans Tore och Bessie. Bästa nobs blev Ystibackans Tore ägare Anders Lennartsson. Sen var det finsk spetsarnas tur och där gjorde Ultevis Atle och Röjbackens Tania upp om BIR. Bästa finsk spets blev Ultevis Atle ägare Daniel Persson. BIR och BIM vinnarna vann bland annat en prenumeration från Allt om jakt och vapen, ett läderkoppel från Svenska Jägareförbundet samt en 12kg fodersäck från Hills. 

 

När bästa hund inom respektive ras var utsedd så var det dags att utse dagens bästa hund, BEST IN SHOW. Segrare ur den striden och vinnare av titeln årets trädskällare blev tillslut Ystibackans Tore. Ett stort grattis! 

 

 

Jag vill även gratulera Röjbackens Tania, ägare Simon Nordin, som blev 

utställningschampion dagen till ära! 

 

 

När vinnaren var utsedd och fotograferingen var avklarad var det dags att dra vinnarna på startnumret. Första priset på startnumret var en E-Track hundpejl från EasyHunt. Med på lotteriet var också en ostbricka från Mannerström, ett presentkort på fritidsbyxa från Widforss samt en kniv och keps från Svenska Jägareförbundet.

 

Under dagen hade vi även ett lotteri med massor av fina priser. Första pris var ett par riktigt fina skidor från Åsnes. På prisbordet fanns bla. fodersäckar från Hills, Mono kikare från Nordic distribution, presentlåda från Jaktligt Jag vill avsluta med att tacka alla funktionärer, utställare, sponsorer och BORAB för att ni varit med och åter igen gjort detta till en fantastisk dag! Emelie Nordin Utställningsansvarig SSF Gävleborg

 

 

 

 

Sponsorer: