SSF Gävleborg Utställning Bollnäs 2020

 

 

Den 29 februari var det åter igen dags för vår årliga hundutställning i Bollnäs som normalt brukar gå av stapeln den sista lördagen i Februari. Eftersom det i år är skottår så blev det den 29’e. Utställningen arrangerades som tidigare år på
BORAB, Bollnäs och Ovanåkers Renhållning AB.

Vädret hade vi med oss även i år med solen som värmde och nederbörden höll sig ifrån oss hela dagen. På plats med sin monter hade vi likt tidigare år även slagugglan.se som hade med sig massa fina artiklar för både hunden och jägaren, riktigt roligt att dom gästar oss under vår utställning.
Dagens tjänstgörande domare var Ann Carlströ, som hälsade välkommen och informerade lite om restriktionerna som fanns under utställningen ang. Covid-19. Som sekreterare tjänstgjorde Eve Norell och Eva Bryntse.

Till dagen var 35 hundar anmälda för bedömning.
Fördelningen mellan raserna var 16 Norrbottenspetsar och 19 Finsk spetsar. Vi är så glada och tacksamma över att så många av er kommer tillbaka varje år och även för alla nya utställare med familjer om kommer till vår utställning.

Först ut på dagen var Norrbottenspetsarna de som gjorde upp om BIR (Bäst I rasen) var Trollfågelns Aya och Koivunevan Passi. Bästa nobs blev Koivunevan Passi, ägare Göran Hofling. Sen var det finsk spetsarnas tur och där gjorde Tukkikankaan Vissla och Tallskallets Aijon upp om BIR. Bästa finsk spets blev Tallskallets Aijon ägare Ia Olsson Widén. BIR och BIM vinnarna vann bland annat en prenumeration från Allt om jakt och vapen och en 14kg fodersäck från Hills.
När bästa hund inom respektive ras var utsedd så var detTallskallets Aijon BIS
dags att utse dagens bästa hund, BEST IN SHOW
Segrare ur den striden och vinnare av titeln årets trädskällare för Bollnäs utställningen blev tillslut Tallskallets Aijon. Ett stort grattis till er!
Jag vill även gratulera Tallskallets Aijon, ägare Ia Olsson Widén,
som blev utställningschampion dagen till ära!

Vi hade två valpar som gjorde upp om titeln BIS valp. Dagens bästa valp blev Finsk spetsen Tyr, ägare Sören Britts.

När vinnaren var utsedd och fotograferingen var avklarad var det dags att dra vinnarna på startnumret. Första priset på startnumret var ett par skidor från Åsnäs.
Med på lotteriet var också kniv och bok från Svenska Jägareförbundet samt en lampa avsedd för hundgården från Midroc.

Under dagen hade vi även ett lotteri med massor av fina priser. Foder från Hill’s, Mono kikare från Nordic distribution, presentlåda från Jaktligt 

Jag vill avsluta med att tacka alla funktionärer, utställare, sponsorer och BORAB för att ni varit med och åter igen gjort detta till en fantastisk dag!

Emelie Nordin
Utställningsansvarig
SSF Gävleborg

 

slagugglan.se

Koivunevan Passi BIS2 och Tallskallets Aijon BIS1Trollfågelns Aya BIM och Koivunevan Passi BIRTukkikankaan Vissla BIM och Tallskallets Aijon BIRTyr BIS VALP

Sponsorer: